Tag-Archive for » fa stabilizálás «

Nagyobb méretű faanyagok stabilizálása

Örömmel értesítem meglévő és leendő partnereimet, hogy az íj és hangszerkészítők kérésére megkezdtem a nagyobb méretű /50 x 70 x 750 mm/ faanyagok stabilizálását is.

 

Késmarkolatanyag stabilizálás a weben

A mai nappal majdnem 100%os készültséggel felkerült az internetre a markolatanyag stabilizálást bemutató weboldalam. Ha szeretne egy különleges, egyedi késmarkolatot, itt kedvére válogathat a szebbnél-szebb markolatanyagokból.

Mi a Stabilizálás?

 

Mi az a markolatanyag stabilizálás?

A stabilizálás során a fából, csontból eltávolítjuk a nedvességet és a levegőt, majd nagy nyomással speciális akril monomereket juttatunk a helyére. Az eljárás következtében a fa keménysége, tartóssága jelentősen megnő.  Hővel, nedvességgel, UV sugárzással szemben ellenállóbbá válik, miközben a fa  megőrzi természetes rajzolatát.

A stabilizáló anyag a fa összes rostját teljes egészében kitölti.

Stabilizálni nem csak fát, hanem más porózus anyagokat is lehet. PL: Csont, agancs.

Az így kezelt anyagok jó tulajdonságait kihasználva sok kézműves használja ezeket.

Készítenek belőlük kés, bicska, fegyver markolatot, exkluzív töltőtollat, dísztárgyakat stb.

Egyedi késmarkolat anyagot szeretne?

Köszöntöm a

Késmarkolat anyag stabilizálás honlapomon!

Ha olyan egyedi késmarkolat anyagot szeretne, amely kemény, nem zsugorodik, ellenállóbb a nedvességgel és UV sugárzással szemben, és mégis megőrzi természetes szépségét akkor stabilizálásra, vagy másképpen impregnálásra van szüksége. Az eljárás lehetővé teszi, hogy olyan puhafákat is használjunk késmarkolatnak, melyeket szépségük ellenére eddig nem tudtunk.

Vállalom a hozzám eljuttatott fa, csont, agancs markolatanyagok stabilizálását, (3000 Ft./db.  10 db. felett 2000 Ft/db.) vagy választhat a már elkészült készleten lévő anyagokból is. 2013.februártól megkezdtem a nagyobb méretű /50 x 70 x 750 mm/ faanyagok stabilizálását is.

Németh László
markolatanyag stabilizáló

Telefon: +3620-250-6350
Cím: Miskolc

2013-04-14 15.08.23